Elrepülhet Ningbóig is Budapestről

MTI/iho   ·   2023.06.20. 09:00
00_ningbo

A Shanghai Airlines kapcsolja össze a kínai nagyvárost a fővárossal. Egy Boeing 787-9-es érkezett Ningbóból hétfőn éjjel.

Heti két alkalommal közlekedik a Shanghai Airlines járata Ningbo városából Budapestre, ezzel négy kínai nagyváros, Peking, Csungking, Sanghaj és Ningbo lesz elérhető közvetlenül Budapestről, júliustól pedig heti tíz személyszállító járat jelenti majd az összeköttetést Budapest és Kína között.

(fotók: MTI/Lakatos Péter)

Ningbóban 10 millióan laknak, a város Kína egyik leggazdagabb tartományában, a 65 milliós Csöcsiang tartományban fekszik. A kikötőváros elektronikus eszközök, textiltermékek és ipari gépek exportjáról is ismert.

Bogáts Balázs, a Budapest Airport kereskedelmi vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta, azon dolgoznak, hogy minél több légi összeköttetés legyen Budapest és Kína nagyvárosai között, és továbbra is a magyar fővárosba érkezzen a legtöbb kínai járat a térségben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek