Érdek nélkül tetszik: megjött a kemény mag

Garai Szakács László   ·   2014.09.20. 18:45
rugby_dublin0

Dublin bizony ennyire „kicsi”: a Lansdowne roadi rögbistadion a vasútvonalra épült rá, vagy a vonal épült a lelátó alá... Mindenesetre tény: ennél kevés szorosabb kapcsolat aligha van egy tömegközlekedési eszköz és egy sportpálya között...

Vajon mennyire érezték meg a szurkolók a meccs alatt, ha jött a vonat? (fotó: Daily Mail)

Új, heti rendszerességgel jelentkező sorozatot indítottunk: Érdek nélkül tetszik címmel. Lehetne akár blog is, de nem tartjuk annak: egy-két képet mutatunk csak, amelyeknek van valami közük a közlekedéshez. Nemcsak vasút mentén készült fotók között böngészünk, lesz itt hajó, busz, repülő is. Meg „ezek környéke”. Egyszerűen azért mutatjuk meg ezeket a fotókat, mert szerintünk szépek. Mert nekünk tetszik. Érdek nélkül. Ha gondolják, csatlakozzanak: várjuk érdek nélküli fotójavaslataikat szokásos e-mailcímünkön. Amennyiben írnak is néhány sort a fotó(k)hoz, azt megköszönjük, de nem az lesz a lényeg. Az a fontos, hogy tetsszen, nekünk, érdek nélkül.

A stadion ma már nem így néz ki, át kellett építeni egyrészt azért, mert muszáj volt fölszámolni az állóhelyeket, másrészt tűz ütött ki az északi lelátón.

Az utolsó meccset az „eredeti” stadionban Írország válogatottja Skóciával játszotta. Egy Hat Nemzet Kupája mérkőzés volt, 15–9-re nyertek a hazaiak, 12–9-es félidő után. Érdekesség, hogy egyetlen célt sem futott egyik csapat sem, gyakorlatilag Ronan O'Gara és Chris Paterson büntetőpárbaja volt a meccs.

Ahonnan a szurkolók aztán úgy távoztak, ahogy jöttek: a lelátó alatt száguldó vonattal.

Sorozatunk korábbi darabjai

Érdek nélkül tetszik: Párizs, 11 óra

Érdek nélkül tetszik: szakadt, koszos – és nem a miénk

Érdek nélkül tetszik: Tegel fölött az ég

Érdek nélkül tetszik: a Göhrener Brücke

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek