Érdek nélkül tetszik: Párizs, 11 óra

Garai Szakács László   ·   2014.09.13. 18:45
gdelyon0

Mennyi az idő? (fotó: Le Monde)

Új, heti rendszerességgel jelentkező sorozatot indítottunk: Érdek nélkül tetszik címmel. Lehetne akár blog is, de nem tartjuk annak: egy-két képet mutatunk csak, amelyeknek van valami közük a közlekedéshez. Nemcsak vasút mentén készült fotók között böngészünk, lesz itt hajó, busz, repülő is. Meg „ezek környéke”. Egyszerűen azért mutatjuk meg ezeket a fotókat, mert szerintünk szépek. Mert nekünk tetszik. Érdek nélkül. Ha gondolják, csatlakozzanak: várjuk érdek nélküli fotójavaslataikat szokásos e-mailcímünkön. Amennyiben írnak is néhány sort a fotó(k)hoz, azt megköszönjük, de nem az lesz a lényeg. Az a fontos, hogy tetsszen, nekünk, érdek nélkül.

Legutóbb idén júniusban volt ennyire üres, amikor jó egy héttel a franciaországi választások előtt az SNCF dolgozói úgy döntöttek, elég volt, sztrájkba lépnek. Bele is jajdult az ország. De így legalább meg lehet figyelni az 1849. augusztus 12-én, Marius Toudoire tervei alapján megnyílt fejpályaudvart. Bal oldalt persze ott egy TGV, de az sem megy sehova... Hiszen sztrájk van, amellyel általában valóban el is érik mindazt a francia vasutasok, amiért úgy döntöttek, beszüntetik a munkát.

Sorozatunk korábbi darabjai

Érdek nélkül tetszik: szakadt, koszos – és nem a miénk

Érdek nélkül tetszik: Tegel fölött az ég

Érdek nélkül tetszik: a Göhrener Brücke

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek