Érdek nélkül tetszik: szakadt, koszos – és nem a miénk

Garai Szakács László   ·   2014.09.06. 18:45
yanks0

Yankee Stadium megállóhely: semmi extra, de mégis... (fotó: flickr)

Ha Frank Sinatra énekelte a New York, New Yorkot akkor nyert, ha Liza Minelli, akkor vesztett a Yankees. Sajnos nem tudjuk, pontosan melyik nap készülhetett a kép, csak annyi ismert, valamikor a kétezres évek elején, azaz még a régi Yankees stadionba vitte a metró a nézőket.

A New York Yankees régi stadionja: 85 éven át használták, nem nagyon látszott rajta, amikor az amerikai légierő egyik fotósa egy Black Hawkról lefényképezte. Az utolsó meccset 2008 szeptember 21-én játszották a Yanks 7–3-ra verte a Baltimore Orioles-t. Az utolsó New York-i ütő, nem akárki volt: a szuper 2-es, Derek Jeter. Könnyen lehet, az ő számát is visszavonultatják majd, ahogy az egyik első istenét, Babe Ruth-ét, aki 1923-ban azzal avatta föl a stadiont az első meccsen, hogy futott egy hármas home runt... (fotó: Wikipédia)

Új, heti rendszerességgel jelentkező sorozatot indítottunk: Érdek nélkül tetszik címmel. Lehetne akár blog is, de nem tartjuk annak: egy-két képet mutatunk csak, amelyeknek van valami közük a közlekedéshez. Nemcsak vasút mentén készült fotók között böngészünk, lesz itt hajó, busz, repülő is. Meg „ezek környéke”. Egyszerűen azért mutatjuk meg ezeket a fotókat, mert szerintünk szépek. Mert nekünk tetszik. Érdek nélkül. Ha gondolják, csatlakozzanak: várjuk érdek nélküli fotójavaslataikat szokásos e-mailcímünkön. Amennyiben írnak is néhány sort a fotó(k)hoz, azt megköszönjük, de nem az lesz a lényeg. Az a fontos, hogy tetsszen, nekünk, érdek nélkül.

Ugyanolyan szakadt, koszos, azaz használt a szerelvény, mint bárhol máshol a világon. Az állomásban sincs semmi különleges: viszonylag friss festés, viszonylag friss, száradó pocsolyával. Mi akkor a különlegessége? Semmi, „csak” New Yorkban van, a 161. utcában, Bronxban...

Sorozatunk korábbi darabjai

Érdek nélkül tetszik: Tegel fölött az ég

Érdek nélkül tetszik: a Göhrener Brücke

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek