Érkezik a Clark Ádám hajódaru a Hableányért

MTI   ·   2019.06.05. 15:54
400px_clarkadam_uszodaru

Az M1 aktuális csatorna tudósítói szerint még csütörtökön sem próbálják meg kiemelni a múlt heti hajóbalesetben elsüllyedt roncsot. A Clark Ádám hajódaru délután négy óra körül érkezett meg az újpesti dokkhoz, ahol le is horgonyzott, mert még mindig elég magas a Duna vízállása, így nem tudnák megközelíteni a baleset helyszínét.

A Clark Ádám úszódaru egyelőre a Népszigetnél vesztegel, csak a Duna további apadásával közelítheti meg a Margi hídnál elsüllyedt Hableány roncsait (fotó: Vörös Attila)

A műszaki mentés vezetője alapján a búvárok szerdán már nem merülnek, mert a napra kitűzött feladatokat elvégezték. A következő feladat a Hableány teljes stabilizálása lesz, hogy a sodrásban ne mozduljon el a hajóroncs. A szakemberek a helyszínen azt mondták, szerdán már semmiképpen nem fogják kiemelni a hajóroncsot, de várhatóan csütörtökön sem. Meg kell várni, amíg 420 centiméter alá apad a folyó.

Mint ismert, múlt hét szerdán nem sokkal este kilenc után a Margit hídnál a Viking Sigyn szállodahajóval ütközött a jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, amely másodpercek alatt elsüllyedt. Hét embert kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták, huszonegy ember eltűnt. Azóta több újabb utas holttestét találták meg, szerdán délelőtt is egy újabb holttestet emeltek ki a hajóroncsnál a búvárok, így hivatalosan is tizenháromra emelkedett a hajóbaleset áldozatainak száma. Tizenöt embert még keresnek.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek