Érkeznek a legújabb Neoplanok

iho/közút   ·   2018.10.05. 08:45
tourliner_kicsi

Idén júniusban tette közzé járműbeszerzési hirdetményét a VOLÁN Buszpark Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A dokumentumban harmincegy új, háromtengelyes szóló, emelt komfortfokozatú, tempo 100 közlekedésre alkalmas autóbuszra kértek ajánlatot. A közbeszerzési kiírásra nyertes ajánlatot az MAN magyarországi képviselete nyújtotta be, akik harmincegy vadonatúj háromtengelyes Neoplan Tourliner típusú autóbuszt szállítását vállalták.

Jelenleg még Dunaharasztin sorakoznak a közlekedési központok legújabb távolsági buszai (Bohus Dávid felvételei)

A típus kéttengelyes változata nem ismeretlen Magyarországon, ugyanis tavaly év végen húsz érkezett a hazai közlekedési társaságokhoz, amelyből kilencet a Volánbusz, ötöt a KMKK, hatot pedig az ÉMKK vett állományba.

Egy példány a tavalyi húszból. Itt éppen a hatvaniak Neoplanja ugrott be egy gyöngyösi fordulóra

Az októberre tervezett átadás közeledtével egyre több háromtengelyes Neoplan Tourliner érkezik Dunaharasztiba az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. telephelyére, ahol forgalomba helyezésüket követően hamarosan átveszik új buszaikat a közlekedési társaságok képviselői. Az elosztás egyelőre nem ismert, de várhatóan a Volánbusz távolsági járatain hamarosan utazhatunk ezekkel a csúcskategóriás járművekkel.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek