Erős a forgalom a Csongrád megyei határátkelőknél, torlódás várható

MTI   ·   2018.07.12. 09:38

Továbbra is erős forgalomra kell számítani a hétvégén a Csongrád megyei határátkelőhelyeken – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Szabó Szilvia csütörtökön az MTI-t. Nyugat-Európa nagy részében a szabadságolási időszak július első hetében kezdődik, ezért a hazainduló vendégmunkások és a tengerpartra tartó turisták miatt a kilépő irányban torlódásra kell számítani a hétvégén a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. Egy átlagos nyári napon tizenöt-húszezer utas veszi igénybe a röszkei átkelőt, a szabadságolási periódusban ez a szám akár hatvanezerre is nőhet. Ezt a forgalmat az utóbbi években a csanádpalotai átkelő is megközelítette. A rendőrség a hazai és külföldi társszervekkel együttműködve felkészült a dinamikusan megnövekedett forgalom kezelésére.

Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe. Akik Romániába szeretnének utazni, választhatják a 24 órás nyitva tartással működő kiszombori vagy battonyai határátkelőt. A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek