Esztergom: besegít a Tesco

iho/közút   ·   2011.12.02. 16:30
00

Ahogy már korábban megírtuk, a város fizetésképtelensége miatt idény nyártól megszűnt a helyi járat Esztergomban. A helyzeten a sűrűbben járó helyközi buszok beállításával próbáltak enyhíteni. A várt káosz ugyan elmaradt, de iskolakezdésre a helyközi buszok számát jelentősen megnövelték. Közben a város kiírta a helyi közlekedés üzemeltetésére a pályázatot, hamarosan eredményhirdetés várható ez ügyben. Kérdés azonban, hogy a csődközeli helyzetbe jutott város hogyan és miből tudja majd finanszírozni az új helyi járatot. Látva a helyzet tarthatatlanságát, a városban működő nemzetközi áruházlánc felajánlotta, hogy decembertől kibővíti saját buszjáratát, ezzel segítve a helyi közlekedés nélkül maradt Esztergomot.

Országszerte közlekednek a hipermarketbe eljutást biztosító ingyenes járatok, Esztergomban mostantól a helyi közlekedésbe is besegítenek. Képünk illusztráció.<br/>(fotó: Istvánfi Péter)

Az új, tizenöt megállósra kibővített járat így ezentúl nemcsak az áruházba hordja majd a vásárlókat, hanem a belső közlekedést is ellátja. A járat az év végéig működik majd ebben a formájában, ezt követően döntenek majd a folytatásról. Megfelelő vásárlószám esetén az sem kizárt, hogy marad a viszonylat az új útvonalán.

A kibővített Tesco járat menetrendje

Kapcsolódó hírek