Esztergom szeretne újra helyi járatokat

MTI/iho   ·   2013.12.05. 13:10

Az önkormányzat tartozásai miatt Esztergomban 2011. július 4-én megszűnt a helyi járatú közlekedés. A városon belüli utazásokat jelenleg helyközi járatokkal oldják meg a Vértes Volán együttműködésével.

Az útvonalak azonban nem érintik a kórházat és a vasútállomást, ezért e területek bekapcsolására a Vértes Volán egy járatot indítana két autóbusszal. Az előterjesztés szerint az évente 80 ezer kilométert teljesítő járat költsége csaknem 40 millió forint.

A Fidesz–KDNP-frakció kezdeményezi, hogy a Volánnal kössön közszolgáltatási szerződést az önkormányzat, majd az új járat indítása mellett állapodjanak meg arról: január elsejétől három vonalon a helyközi tarifánál kedvezőbb, helyi díjszabással lehessen utazni Esztergom határain belül. Az új rendszer életbe lépéséhez az önkormányzatnak megállapodást kell kötnie a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal – mondta a frakcióvezető.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.