Ez a poggyászcímke még zökkenőmentesebbé teszi az utazást

iho/repülés   ·   2015.09.15. 18:45
rimowa0

A „Jövő utazási élménye” (FTE – Future Travel Experience) címmel Las Vegasban megrendezett légi közlekedési konferencián a Lufthansa és a Rimowa együtt elnyerte a legjobb poggyászkezelő megoldásnak járó díjat az új Rimowa elektronikus címkével. A díjat minden évben az előremutató ötletekért és a légi utasok kényelmét javító kezdeményezésekért ítélik oda. Az iparági szakértőkből álló zsűri a leginnovatívabb, legambiciózusabb és legsikeresebb kezdeményezéseket és szervezeteket díjazza.

Reméljük, hamar átveszi valamennyi légitársaság, és mindenhol elterjed a világon

A most elismert, első teljes körűen integrált, digitális mobil poggyászkezelő megoldás, a Rimowa elektronikus címke kényelmesebbé, gyorsabbá és biztonságosabbá teszi az utazást. Míg a légi közlekedésben szokásos gyakorlat szerint a repülőtéren manuálisan rögzítik a papírcímkét a csomagokra, a Lufthansa utasai hamarosan otthonról vagy út közben is regisztráltathatják csomagjaikat a Lufthansa alkalmazása és a Rimowa elektronikus címke segítségével. Okostelefonjukról Bluetooth-kapcsolaton keresztül egyetlen kattintással továbbíthatják elektronikus beszállókártyájuk adatait a csomagjukon elhelyezett elektronikus címkére. A poggyász adatai azonnal megjelennek a bőröndbe integrált adatmodulon. Az így regisztrált bőröndöt már csak fel kell helyezni a szállítószalagra a Lufthansa poggyászleadó pultjánál.

Az elektronikus adatmodulon ugyanolyan méretben és formátumban jelennek meg a poggyász adatai, mint a jelenlegi papírcímkéken. A fontos adatok védettek a pára, a magas és alacsony hőmérséklet, az ütődés és a rázkódás ellen, és a címke nem téphető le a csomagról.

A Rimowa elektronikus címkét a tesztidőszak lezárása és értékelése után, várhatóan jövő év elején kezdik használni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek