Ezer DAF-traktor lesz napsárga

iho/közút   ·   2014.09.25. 21:15
waberer_daf0

A beszerzésről szóló megállapodást a hannoveri IAA nemzetközi haszongépjármű vásáron írta alá Wáberer György, a Waberer’s International Zrt. elnök-vezérigazgatója és Ron Bonsen, a DAF kereskedelemért felelős igazgatósági tagja. A szerződés értéke megközelíti a huszonötmilliárd forintot. A járművek folyamatos szállítása 2015 első félévében fejeződik be. A beszerzés eredményeként a 3300 egységből álló Waberer’s flotta csaknem fele lesz DAF gyártmányú.

Wáberer György, a Waberer’s International Zrt. elnök-vezérigazgatója (jobbra) és Ron Bonsen, a DAF Trucks igazgatóságának kereskedelemért és marketingért felelős tagja Hannoverben Európa legnagyobb haszongépjármű vásárán, az IAA-n aláírja az 1000 vontató beszerzéséről szóló megállapodást (fotó: Waberer's International)

– A járművek megbízhatóságát, magas minőségét, alacsony karbantartási költségeit is figyelembe véve döntöttünk a DAF mellett – mondta Wáberer György az aláírás alkalmából hozzátéve, hogy a jelenlegi beszerzéssel együtt cége a háromezredik vontatót vásárolja a holland gyártótól. – A kiválasztásnál kiemelt szempontként vettük figyelembe a vezetőfülke méretét, komfortját és a vezetés biztonságát növelő technológiákkal való felszereltséget. Társaságunk Európa komplett rakományspecialistájaként a nagy távolságokra történő fuvarozási feladatokra összpontosít. Szerelvényeink átlagosan 1500 kilométer távolságra juttatják el megbízóink áruit. Gépkocsivezetőinknek ezért a legjobb munkakörülményeket biztosítjuk. Valamennyi kamiont nagy vezetőfülkével rendeltük, amelyek minden szükséges kényelmi berendezéssel, egyebek között állóklímával vannak felszerelve.

– Nagy elismerést jelent számunkra, hogy Európa egyik vezető közúti fuvarozóvállalata ismét a DAF-ot választotta – mondta Ron Bonsen. – A mostani megállapodás tovább erősíti a két vállalat hosszú távú és sikeres kapcsolatát. Büszkék vagyunk arra, hogy a működésének hatékonyságát folyamatosan növelő Waberer’s vállalat legnagyobb vontató-beszállítója vagyunk.

Biztonságos flotta, csökkenő fogyasztás

A Waberer’s megrendelőinek a legnagyobb hatékonyságot a környezet lehető legkisebb terhelése mellett biztosítja. A jelenlegi beszerzés hozzájárul ahhoz, hogy a szolgáltatásaival szemben folyamatosan növekvő megbízói igények teljesítése mellett megőrizze a flotta átlagosan két éves életkorát. A modern járművek, az informatikai járművezérlési és útvonal optimalizálási rendszerek hozzájárulnak ahhoz, hogy a Waberer’s folyamatosan csökkentse a kamionok üzemanyag-fogyasztását. A legszigorúbb környezetvédelmi normáknak megfelelő vontatók 100 kilométerre vetített üzemanyag-fogyasztása 2014 első félévében csaknem 3 százalékkal csökkent a megelőző év azonos időszakához képest. Mivel a Waberer’s kamionok évente mintegy 500 millió kilométert tesznek meg Európa útjain, az ökológiai lábnyomuk csökkentése érdekében tett erőfeszítések hatása több millió liter el nem égetett gázolaj és sok tízezer tonna üvegházhatású gáz kibocsátásának megtakarításában is tetten érhető.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek