Ezrek látták az új IC+-kocsit az InnoTrans kiállításon

iho   ·   2014.09.29. 21:15
00kicsi

A kocsit először itt láthatta széles körű külföldi közönség, a MÁV-Start szakértői jelentős európai (német, osztrák, francia, cseh) vasútvállalatokkal folytattak tárgyalást, de orosz és kínai érdeklődés is mutatkozott. A magyar standon az új személykocsin kívül egy hordozható fékpróba-berendezést is kiállított, a MÁV Központi Felépítményvizsgáló Kft. szintén itt alakította ki standját. A Goldschmidt-Thermit a MÁV-Thermit Kft.-vel közösen a legújabb sínhegesztési technológiát mutatta be. A MÁV csoport vezetői többek közt a Hyundai, a Stadler és a Siemens szakembereivel, menedzsmentjével folytattak tárgyalásokat.

(forrás: MÁV-Start Zrt.)

A szakkiállításhoz időzítve tartották a Vasúti Vezetők Csúcstalálkozóját, amelyen a MÁV-csoportot Dávid Ilona elnök-vezérigazgató képviselte. A rendezvényen a világ fejlődési irányának és a vasúti közlekedésnek a kapcsolatát elemezték, előtérbe helyezve a vasúti digitalizáció, a mobiltelefónia és a kommunikációs hálózatok szerepét.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek