Ezúttal elkaptak – videóra vette a saját gázolását egy bringás

iho   ·   2014.07.25. 09:22

Közben aBKV Fürst Közlekedési Szakszervezet közölte: kiáll a buszsöfőr mellett.

A BKV Fürst Közlekedési Szakszervezet határozottan visszautasítja, hogy a BKK Zrt. a BKV Zrt. belügyeibe oly módon beleszól, hogy egy le nem zárt, folyamatban lévő vizsgálat alatt oly módon formál véleményt, miszerint "a járművezető a budapesti közösségi közlekedési járatokon nem vezethet többé", ezzel megpecsételve egy ember életét illetve további sorsát! Felháborítónak tartjuk, hogy a BKK Zrt. ismét munkáltatói jogköröket próbál gyakorolni és utasítja a BKV Zrt. vezetését egy munkavállaló ellehetetlenítésére!

Szakszervezetünk kiáll és minden elvárható támogatást és segítséget megad a járművezetőnk helyzetének tisztázása érdekében!

Gólián Zsolt

Elnök

BKV Fürst Közlekedési Szakszervezet

 

A BKK közleményben tudatta, hogy a buszsofőr mától nem vezethet. A biciklis eltalálta a korlátot a jobb mellkasával, eltörte hét bordáját, azok átszúrták a tüdejét, légmelle lett, és levált a tüdeje egy része. A VEKE szerint ugyanakkor csak az agresszív kerékpároslobbinak köszönhető a baleset.

A biciklis öt napot töltött az intenzíven, és aztán három hetet a kórházban. Legalább még egy hónap, mire képes lesz ismét dolgozni, de az orvosok szerint teljesen meg fog gyógyulni.

A videón jól látszik, hogy a busz több száz méteren keresztül követi a biciklist, majd akkor akarja megelőzni, amikor összeszűkül a buszsáv, így elsodorja a biciklist. Az Index úgy tudja, hogy a sofőr az eset után azt állította, nem vette észre a kerékpárost. Az utasok azonban látták, mi történt, és miután szóvá tették, a vezető a következő megállótól ment vissza a helyszínre. Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója szerint a buszsofőrnek nincs helye a BKV-nál. Észre kellett volna vennie, hogy elütött egy biciklist, és nem lett volna szabad továbbhajtania. A rendőrség cserbenhagyásos gázolás miatt eljárást folytat a sofőr ellen. A BKV munkáltatói eljárást indított a buszvezető ellen. Vitézy hozzátette, hogy szerinte a baleset ellenére sincs probléma a buszsávval közös kerékpársáv forgalmi megoldással. Sok helyen van ilyen Budapesten és a nyugat-európai nagyvárosokban is, és nem veszélyesebb, mint bármilyen hasonló forgalmi helyzet, ahol oda kell figyelniük egymásra a közlekedőknek.

Korábban írtuk:

A baleset egy olyan részen történt, ahol buszsávval közös bicikliút van, de itt épp leszűkült a biciklissáv.

„Ezúttal elkaptak. Amire nem számítottam, az a fájdalom” – írja a videó feltöltője a balesetről.

A biciklis eltalálta a korlátot a jobb mellkasával, eltörte hét bordáját, azok átszúrták a tüdejét, légmelle lett, és levált a tüdeje egy része. Öt napot töltött az intenzíven, és aztán három hetet a kórházban. Legalább még egy hónap, mire képes lesz ismét dolgozni, de az orvosok szerint teljesen meg fog gyógyulni. Egy pár mentőt hívott hozzá, egy hölgy pedig segített neki, míg megjöttek a mentők. A videó dátuma június 24-e, de készítője ma töltötte fel a YouTube-ra, ahol a neve alatt több akcióvideó is található. A felvételről úgy tűnik, a busz lassítás nélkül tovább hajtott, a BKV-nek elküldtük kérdéseinket az esetről.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek