Fehérzajjal altat az easyJet

iho/repülés   ·   2017.08.20. 11:15
easy_feherzaj0

A hangos nyári fesztiválok és a zajos nyári esték után jól jöhet a nehezen alvóknak az easyJet új hanganyaga, amelyet egy London Gatwick–Nizza járaton vettek fel, és amely egy új, Airbus A321Neo CFM56-os hajtóműveinek finom zúgásával segít elaludni.

Brit tudósok –valódi brit tudósok – szerint a szigetország lakóinak huszonkét százaléka rosszul alszik, és az eddigi állításokkal ellentétben a fehérzaj igenis segítheti az éjszakai pihenést. A repülőgép hangja kizárhatja a többi zajt, így nem szakad meg az alvási folyamat. A fehérzajt kisgyermekek altatásánál is gyakran használják, de egyes kutatások szerint segíthet íróknak is átlendülni az alkotói válságon.

A Jet Sounds by easyJet hanganyag már 0,79 fontért (263 forintért) kapható az iTuneson, az Amazonon és a Google Play áruházakban, a vágás nélküli, hosszú verzióért pedig 7,99 fontot (2655 forintot) kell fizetniük a rosszalvóknak. Az eladásokból befolyt összeget a légitársaság egy olyan szervezetnek adományozza, amely az alvási nehézségekkel küzdőknek nyújt segítséget.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek