Fél tonna marihuána a homlokfalban

iho/közút   ·   2012.10.04. 10:11

Őrizetbe került az a 45 éves macedón férfi, aki kamionjában közel 500 kilogramm kábítószert akart Magyarországra csempészni – adta hírül a police.hu.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai október 1-jén éjszaka a tompai határátkelőhelyen átvizsgáltak egy üresnek jelzett macedón tehergépjárművet. A pótkocsi homlokfalánál friss szerelési nyomokat találtak és gyanús volt számukra az üres raktérben terjengő erős szag. A homlokfal lerekesztett részéből, egy ott kialakított rejtekhelyről összesen 422 darab, különféle méretű, zsugorfóliába csomagolt, 492,6 kilogramm tömegű marihuána került elő.

A pénzügyőrök az 1 milliárd forint utcai értéket képviselő kábítószer-szállítmányt és a macedón férfit feljelentéssel átadták a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak. A nyomozók a sofőrt őrizetbe vették, ellene jelentős mennyiségre elkövetett visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást. Az őrizetben lévő 45 éves gyanúsított férfi előzetes letartóztatására a nyomozóhatóság előterjesztést tett.

Kapcsolódó hírek