Feljelentené a szakszervezet a Szegedi Közlekedési Kft.-t

Bánhidi Emese   ·   2014.06.18. 10:12
fototevancim

Ha másként nem megy, bírósági végzéssel kényszeríti tárgyalóasztalhoz a Szegedi Közlekedési Kft. vezetését a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete, amely a bértárgyalás elhúzódása miatt a közelmúltban sztrájkbizottságot alakított – jelentette be Szabó István, a BTDSZ elnöke. A szakszervezet azért döntött így, mert Tóth István Tibor ügyvezető igazgató nem jelent meg, s nem is küldött maga helyett senkit a kitűzött újabb kollektív munkaügyi vita tárgyalására, de még az időben elküldött meghívóra sem reagált. Ilyen esetre még a legöregebb szakszervezeti vezetők sem emlékeznek – állítja Szabó. Ezzel az ügyvezető igazgató súlyosan megszegte a sztrájktörvényben előírt egyeztetési kötelezettségét.

2-es villamos a Kossuth Lajos sugárút (Rókusi körút) megállóban. Tovább kellene mennie az SZKT-nak, kérdés, hogyan (fotó: Tevan Imre)

A BTDSZ-t és a munkavállalókat felháborítja a cégvezetés pökhendi, felelőtlen viselkedése, hiszen az SZKT-nál még mindig nincs idei bérmegállapodás, s ez a menedzsment egyértelmű politikai időhúzása – véli Szabó. A tavalyról bennragadt összesen 1651 nap szabadság idén összesen mintegy 15 millió forintos kifizetési többletet jelent. Ezért, valamint a könyvvizsgálói eredmény és egyéb információk alapján felmerül a cégnél a pazarlás gyanúja is – sorolja az elnök. Állítását a szakszervezet hamarosan tényekkel is bizonyítani fogja, s a pénzpocsékolás megszüntetésére is javaslatot tesz, ezt a szegedi képviselőtestület minden tagjának írásban is elküldi, hogy mindenki maga dönthessen arról, vajon jó kezekben van-e a szegedi közösségi közlekedés működtetése és az utasok pénze. A BTDSZ elvárja, hogy a szegedi közlekedési cég menedzsmentje a törvényben előírtaknak megfelelően folytassa a bértárgyalásokat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek