Fellegi Tamás Kínában tárgyal

MTI   ·   2011.11.09. 18:43

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, magyar–kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztos 2011. november 9–17. között Kínában folytat magas szintű tárgyalásokat kínai állami és bankvezetőkkel, üzletemberekkel és befektetőkkel – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerdán.

A miniszter delegációjának tagja Pleschinger Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyi szabályozásért felelős államtitkára, Urbán Zoltán, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgató-helyettese és Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A tárcavezető és delegációja több kínai bank és vállalat, mások mellett a Kínai Jegybank, a Kínai Fejlesztési Bank és a China Railway Construction Corporation (CRCC) képviselőivel folytat megbeszéléseket Pekingben. A felek áttekintik a kötvényvásárlással kapcsolatban meghozott politikai döntések és a júniusi budapesti magyar–kínai miniszterelnöki találkozón aláírt keretmegállapodások megvalósításának eredményeit, további lehetőségeit.

Fellegi Tamás és delegációja egyhetes hivatalos látogatása során több alkalommal egyeztet tartományi szinten főként infrastrukturális, vízgazdálkodási beruházások finanszírozásáról, és egyéb közös projektek indításának lehetőségeiről. A tárcavezető hivatalos programja során ellátogat Hongkongba, Sanghajba, Ningpóba (Ningbo), Sanmenbe és Sencsenbe (Shenzhen) is, ahol november 16-án beszédet mond a kínai fejlett iparágak egyik legfontosabb szakmai eseményén, a China High Tech Fair konferencián.

Kapcsolódó hírek