Ferihegy készül a hóra

iho/repülés   ·   2013.03.14. 14:11

Megerősített szolgálatban a teljes havas flotta készen áll a budapesti repülőtéren a délutáni-esti órákban érkező hóvihar ellen. A repülőtér a reggeli óráktól kezdődően dolgozik a megfelelő előkészületeken, hogy a hirtelen jövő és nagy mennyiségű hó esetén is biztonságosan tudja fogadni és indítani a járatokat. A Budapest Airport arra kéri utasait, hogy körültekintően tervezzék meg a repülőtérre való kijutást a következő 24 órában, hogy mindenki időben elérje a járatát – hangzik a repülőteret kezelő cég közleménye.

Déltől a legmagasabb fokú havas készültségi szint lépett életbe a budapesti repülőtéren. A legfrissebb adatok szerint a délutáni gyenge havazást az esti órákban hózápor követi, amit viharos erejű szél kísér. Az előrejelzés szerint holnap hajnalig több mint 10 cm friss hó várható, miközben 60-70 kilométeres széllökésekre lehet számítani. A havazást a külső hőmérséklet is segíti, folyamatosan fagypont alatt lesz. A repülőtéren elsősorban az erős szél okozhat gondot, hiszen a frissen letakarított futópályát percek alatt újra betakarhatja egy hóátfúvás. A Budapest Airport mindent megtesz annak érdekében, hogy a járatok biztonságosan érkezzenek és induljanak, emiatt azonban kisebb késések előfordulhatnak.

A Budapest Airport arra kéri az utazóközönséget, hogy időben induljanak el a repülőtérre, indulás előtt pedig ellenőrizzék a járatukat a járatinformációs felületen. A következő 24 órában érdemes lehet a szokásosnál több időt szánni a repülőtérre való kijutásra.

Kapcsolódó hírek