Fiatalok megrongálták az egyik új Citarót

iho   ·   2014.01.21. 16:10

Szombat éjjel egy fiatalokból álló hatfős társaság egyik tagja megrongálta a VT-Arriva egyik, 2013-ban újonnan vásárolt Mercedes-Benz Citaro buszát. A járművezető észlelte az esetet, ezért a következő megállóban zárt ajtóknál kérdőre vonta a társaságot, és a rendőrséget is értesítette. A továbbiakban velük szemben a rendőrség intézkedett. Ezután a busz folytatta az útját.

A BKK közleményében azt írja, hogy a rongálás általános probléma, amely mindennapos gondot okoz a budapesti közlekedési járatokon és hatalmas költséget emészt föl. Ez pedig nemcsak a BKK-nak, a BKV-nak és a VT-Arrivának okoz kárt, hanem az utasoknak is, hiszen az ebből adódó menetkimaradások, vagy a nem megfelelő állapotú járművek nekik is bosszúságot, kellemetlenséget okoznak. Az értelmetlen rongálások okozta károk helyreállítására fordított összeg minden egyes forintját járműfejlesztésre, a szolgáltatás javítására fordíthatnák.

Az eset és a róla készült videófelvétel rámutat, hogy mennyire hasznos és fontos az utasok és a járművek kamerarendszerrel való védelme. Éppen ezért a jövőben minden újonnan forgalomba állított járművön, valamint a nagykörúti Combinókon is lesznek kamerák.

A rongálókról videófelvétel is készült.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek