Finisben a kiskörei Tisza-híd felújítása

MTI   ·   2019.04.25. 21:19
kiskorekicsifeluj

Mint ahogy korábban beszámoltunk róla, a MÁV Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésének keretében felújítják Magyarország egyetlen vegyes használatú, közúti és vasúti átkelőjét, a Kiskörei Tisza-hidat. A 102-es számú Kál-Kápolna–Kisújszállás vonalon található műtárgy tavaly június közepén kezdett felújítása eredetileg novemberre fejeződött volna be, majd a decemberi menetrendváltásig meghosszabbították a munkálatok határidejét.

A közel kétmilliárd forintból megújuló közúti és vasúti átkelő felújítása már a meghosszabbított ütemterv szerint halad, amelyen május 14-től ismét megindulhat a közlekedés.

Munkások szerelik a vasúti sineket a kiskörei Tisza-hídon 2019. április 25-én, amelyen május 14-től lehet ismét közlekedni (fotó: MTI/Mészáros János)

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Márpedig a karaván halad

iho.hu   ·   2024.07.14. 08:00

Kimagasló mértékben és minőségben bővül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz.