Fizet a haditengerészet

iho/repülés   ·   2012.04.09. 18:00

A haditengerészet VFA-106 „Gladiators” századának F/A-18D Hornet vadászbombázója az Oceana Légitámaszpontról szállt fel gyakorló repülésre, majd a felszállás után kis idővel – vélhetően műszaki hiba miatt – lezuhant. A repülőgép komoly károkat okozott a földön. Bár emberéletben szerencsére nem esett kár, de számos lakóház súlyosan megrongálódott és kigyulladt a lehulló roncsoktól, illetve a kiömlő és lángra kapó kerozintól.

A haditengerészet április 9-én nyitotta meg ideiglenes irodáját a Virginia Beach Bűnüldözési Akadémia épületében. Itt minden nap reggel nyolctól délután ötig várják a károsultak jelentkezését. A kezdeti gyorssegély személyenként 2300 dollár, a gyermekes károsultak nagyobb összegre számíthatnak.

Nem térhetnek viszont vissza egykorvolt lakóhelyükre, házaikba a kitelepített lakók. Mivel a helyszín mentesítése még nem fejeződött be, így az értékeiket menteni igyekvők csak a helyszínen lévő tűzoltókat kérhetik meg, hogy próbálják meg megkeresni és kihozni a becsapódást és a tüzet esetleg túlélt tárgyaikat.

Kapcsolódó hírek