Floyd: októberig nincs vasútbiztonsági tanúsítvány

Vörös Attila   ·   2013.09.17. 15:29
IMG_0177__130912_Fc-KL__1216902_RTS_Floyd__400

Információink szerint a Floyd magán-vasúttársaságnak továbbra sincs meg a vasútbiztonsági tanúsítványa, és ez október elejéig így is marad. A cég tehervonatai szeptemberben a Rail Transport Service GmbH (RTS) menetvonalain futnak. Az osztrák cégnek egyébként vannak hazánkban vonatai, ezek főleg a pályaépítésekhez kapcsolódó menetek és felújított teherkocsik fuvarozása Miskolcról és Debrecenből.

Boxexpress RTS-géppel<br>(fotók: Vörös Attila)

Az RTS-nek több mozdonya is vontathat Magyarországon: Siemens 1216-osokkal és Herkulesekkel járnak nálunk, a pályaépítési tolatási munkákban pedig osztrák 2143-as géppel vannak jelen. De a Floyd vonataihoz ez kevés, így az RTS kölcsönbérleti szerződések keretében a Floyd gépeit és embereit alkalmazza. A mozdonyokra egyenként kellett ilyen szerződést kötni, ennek átfutása és engedélyeztetése miatt szeptember elején még többször láthattunk trakciós gépeket a Floyd vonatai élén.

Baja–Gyékényes viszonylatú tehervonattal indul a 001-es Sulzer Bátaszékről

Az érdekes megoldásnak hála a Floyd vonatainak nagy része pontosan ugyanolyan felállásban közlekedik, mint szeptember előtt, csak a papírok fejlécén az RTS szerepel...

Korábban írtuk: augusztus 31-én lejárt a Floyd vasútbiztonsági tanúsítványa, ezért az egyik legidősebb hazai magán-vasútvállalatnak le kellett állítania a gépeit, menetvonalait.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek