Focisták felhők felett

iho/repülés   ·   2022.11.26. 12:00
Citation_M2_Flight1_rendering_1280x1024,0

Az apró Phenomtól a méretes Challengerig. Persze, ha kicsi a gép, lehet, hogy a tulajnak van még egy...

Sosem aktuálisabb a Simpleflying.com frissen megjelent összesítése arról, hogy a legjobban fizetett, világhírű labdarúgók milyen saját gépekkel repülnek a nagyvilágban, például legutóbb a világ bármelyik pontjáról egyenest Dohába, a világbajnokság helyszínére, és milyen business jeteket használ néhány már nem aktív, de az üzleti életben továbbra is sikeres egykori sztárfocista.

A portál listáján az első, ahogy a világranglistán is, Lionel Messi. Az argentin jelenleg nem a szülőföldjén, hanem Franciaországban él, ahonnan leszállás nélkül repülhetett Katarba, akár családostul is, Gulfstream G5-ösével, amelyet távolról is megismerni, ha feltűnik valahol egy forgalmi előtéren, mert Messi mezének számát, a 10-est viseli a függőleges vezérsíkon.

Érdekes, a másik szupersztár, Cristiano Ronaldo is egy Gulfstreammel, egy G200-assal érkezett. A gép tíz utasnak nyújt kényelmes utazást, de Ronaldo családja az elmúlt években egyre bővült, úgyhogy a tulajdonos nyáron eladásra kínálta a gépet, nyilván, hogy egy nagyobbat szerezzen be helyette.

A brazil csatár, Neymar Jr. Phenom 100 típusú gépe az eddig említetteknél jóval kisebb, ráadásul hazai gyártmány. Csakhogy ezen kívül van még egy Cessna Citation 680-asa is, sőt, nyilván elsősorban a hazai rövidebb repülésekre – talán kerülve az iszonyatosan zsúfolt brazíliai földi közlekedést – egy Eurocopter EC130-as helikoptere is.

A francia Paul Pogba Gulfstream G280-assal utazik, Gareth Bale, Wales kiválósága egy Cessna Citation XL Plus fedélzetén élvezheti a nyugodt repülést, a portál az ő esetében említi a vételárat is, 6,4 millió dollárt, ami nyilván azt jelenti, hogy használtan vette a gépet.

És akkor lássunk néhány korosabb sztárt:

  • Zlatan Ibrahimovic tizenkét személyes Cessna Citation Longitude nagy hatótávolságú jetet használ.
  • Wayne Rooney gépe egy háromhajtóműves Dassault Falcon 900LX.
  • Végül a mindig elegáns David Beckham egy kényelmes, tízszemélyes Bombardier Challenger 350-essel repülget a nagyvilágban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek