Fokozott gépjármű-ellenőrzés Somogyban

MTI   ·   2012.10.09. 16:58

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a teher- és a személyszállítás ellenőrzését a TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) European Operation Truck & Bus elnevezésű közlekedésbiztonsági akciója keretében végzik. Az akciót a rendőrség közlekedésrendészeti osztálya és a megyei kormányhivatal közlekedési felügyelősége közösen hajtja végre.

A nemzetközi forgalomban részt vevő autóbuszok ellenőrzése során figyelnek a raktérben szállított poggyászokra is, mivel a tapasztalatok szerint az ilyen járművek jelentős része érintett az illegális áruk csempészetében – olvasható közleményükben, hozzátéve, hogy az ellenőrzés kiterjed az utasok személyazonosságára, azok belföldi tartózkodásának jogszerűségére is.

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Márpedig a karaván halad

iho.hu   ·   2024.07.14. 08:00

Kimagasló mértékben és minőségben bővül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz.