Fókuszban a közlekedés a műszaki értelmiség napján

MTI/iho   ·   2013.09.18. 14:08

A rendezvényen az érdeklődők a légi, a vízi, a vasúti forgalom aktuális helyzetéről és jövőjéről, valamint Széchenyi Istvánról hallhatnak előadásokat. Tarlós István főpolgármester megnyitóbeszédében elmondta: „Széchenyinek köszönhetjük, hogy a műszaki munkának és szakmának becsülete és rangja lett hazánkban”. A műszaki értelmiség napját minden évben Széchenyi születésnapjához közeli napon rendezik meg.

Kassai Ferenc, a Budapesti és a Pest Megyei Mérnöki Kamara elnöke elmondta: az eseményen szeretnék felhívni a figyelmet az egyetemen zajló jelentős műszaki képzésre és a magyar szakemberek kreativitására.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Márpedig a karaván halad

iho.hu   ·   2024.07.14. 08:00

Kimagasló mértékben és minőségben bővül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz.