Fókuszban Gemenc és Nagycenk

iho   ·   2014.09.19. 08:45
00kicsi

Mobilitási hét, autómentes nap, Kulturális Örökség Napja – bővelkedik programokban az előttünk álló hétvége.

Bővített menetrenddel közlekedik szeptember 20-án a Gemenci Állami Erdei Vasút, ezen a napon érvényes vasúti jeggyel rendelkező utasok Pörbölyön igénybe vehetik a vadászat szimulátort, a kézihajtányt, részt vehetnek kézműves foglalkozásokon és a Gemenc ízei kóstolón, valamint megtekinthetik „A Pécsi gyors” vasútmodellező klub kiállítását. A gőzmozdonyos nosztalgiavonatozáson kívül szakvezetéses erdei sétákon is részt lehet venni.

(Fritz Gergely felvétele)

Születésnapját ünnepli a nagycenki Széchenyi Múzeumvasút szeptember 21-én, vasárnap. Múzeumvasutazás, András gőzös vontatta vonat, fertőbozi fűtőházlátogatás, hajtányozás, vasútmodell-kiállítás szerepel a programok között. Az autómentes hétvége alkalmából a Gyermekvasút a budapesti Andrássy útra költözik ki, a hortobágyi kisvasúton pedig közvetlenül a nagyvasúthoz csatlakozó járatok közlekednek – a MÁV-menetjegyet felmutatók a kisvasúti jegy árából kedvezményt kapnak.

(fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Szarvasbőgés-hallgató különvonatok indulnak Kemencén szeptember 20-án este nyolckor, és 21-én reggel hatkor, ezekre a vonatokra szeptember 20-án 18 óráig lehet jelentkezni a 06-20/586-5242-es számon Demeter Ferencnénél. A kaszói kisvasúton szeptember 20-án, 18 órakor induló szarvasbőgés-hallgató vonatra legfeljebb harminc fő jelentkezhet, szeptember 19-én pénteken 18 óráig a 06-82/445-818-as számon. Felsőtárkányban a szeptember 20-án 17.30-kor, Királyréten pedig a 18 órakor induló kisvonattal juthatunk el az erdőbe szarvasbőgést hallgatni, ez utóbbi helyen vezetett erdei séta is várja a jelentkezőket.

Különleges élmény várja a Szlovákiába utazókat: szeptember 21-én egyetlen napon, de újra közlekedik a Trencsénteplic–Hőlak közötti villamosított kisvasút.

Almamelléken azonban – a közelmúlt esőzései okozta rongálódás miatt – elmarad a szeptember 20-ára meghirdetett sasréti túra.

A trencsénteplici kisvasút alkalmi menetrendje

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek