Földön maradnak a Boeing 737-9 MAX-ok: az Alaska Airlines egyik gépének kiszakadt az oldala a levegőben

iho/repülés   ·   2024.01.07. 08:40
00_alaska_boeing

A Portlandből felszálló gép százhetvenhét utassal a fedélzetén kénytelen volt visszafordulni. A kényszerleszállás sikeres volt. Mindegyik ilyen gépet átvizsgálják.

Az amerikai légiközlekedési hatóság felszállási tilalmat rendelt el a Boeing 737-9 MAX modellekre.

Alig hat perccel a felszállás után mintegy ötezer méteres magasságban alakult ki a veszélyes helyzet, amelyben a hirtelen nyomáscsökkenés következtében utasok mobiltelefonját szippantotta ki a levegő, és egy közelben ülő gyermek felső ruházatát is elragadta. Beszámolók szerint az utastérnek közvetlenül azon a részén, ahol az ablak kiszakadt nem ült senki.

A pilóták rögtön elrendelték az oxigénmaszkok használatát, vészjelzést adtak le, visszafordultak és nem sokkal később landoltak Portland repülőterén.

A közlések szerint a Boeing-modell esetében gépenként négy–nyolc órát vesz igénybe a felülvizsgálat, ami világszerte százhetvenegy gépet érint annak érdekében, hogy kiküszöböljék az eset megismétlődését.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek