Folyamatosan terjeszkedik a Bécsi Kikötő

iho   ·   2016.10.27. 16:15
400px_hafen_wien

A vasúti infrastruktúra-kezelő SCHIG (Schieneninfrastruktur-Dienstleistungsgesellschaft mbH) hárommillió eurós hozzájárulást hagyott jóvá a Wien Holdinghoz tartozó kikötő (Hafen Wien) mindkét projektjéhez.

A Bécsi Kikötő 2013-ban körülbelül ötmillió eurós uniós támogatást szerzett a kikötő bővítéséhez. A fejlesztési programba tavaly húszmillió eurót fektettek. A Hafen Wien gazdasági igazgatója, Fritz Lehr szerint a SCHIG támogatása megerősíti a vállalatnak azt az elképzelését, hogy célzott beruházásokkal erősítsék tovább a kikötő logisztikai csomópont szerepét. A SCHIG finanszírozta például a 2016 első felében elkészült talajjavítási munkálatok második fázisát, valamint a konténerterminál további bővítését.

35000 négyzetméterrel bővül tovább a Bécsi Kikötő (Hafen Wien) raktárterülete (fotó: viaonau.org)

A két projekt harmincötezer négyzetméterrel növelte meg a kikötő területét. A terminál szempontjából fontosabb részletnek számít a raktárterület bővítése, valamint az ellátó vasúti vágányok kiépítése is. A Wien Holding elnök-vezérigazgatója, Peter Hanke szerint a beruházások jelentős mértékben hozzájárulnak majd a Hafen Wien üzleti pozíciójának megerősítéséhez, valamint ahhoz, hogy a kikötő továbbra is jelentős szerepet tölthessen be a nemzetközi szintű logisztikában – számol be a Logistik Express.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek