Folytatja sikeres ösztöndíjprogramját a Siemens Mobility

iho/vasút   ·   2023.09.14. 18:00
00_siemens_osztondij

A 2023-24-es tanévben is folytatódik a Siemens Mobility Kft. ösztöndíjprogramja, amely a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Karlsruhei Egyetem Technológiai Intézetének (KIT) kettős diploma képzésén részt vevő hallgatókat támogatja.

A Siemens Mobilitynek a legnagyobb értéket saját munkavállalói jelentik. A megbízható, magasan képzett, új megoldások iránt nyitott munkaerő megszólítását, megtartását kiemelten fontosnak tartja a vállalat. Szorosan együttműködik a hazai felsőoktatási intézményekkel, elkötelezett az ifjú tehetségek képzése és a hazai oktatás fejlesztése iránt. A BME és a Siemens csoport már több mint huszonöt éve áll stratégia partnerségben. Az elköteleződés jó példája a BME és a KIT kettős diploma programjában való részvétel is. A Siemens Mobility az elsők között csatlakozott a programhoz még 2019-ben.

2023 őszén négy mérnök-informatikus és két villamosmérnök hallgató kezdi meg tanulmányait a Karlsruhei Egyetemen a Siemens Mobility ösztöndíjasaként. Az ösztöndíj révén a diákok megismerkedhetnek a legmodernebb technológiákkal és szakmai tapasztalatot szerezhetnek, amit a jövőben is kamatoztathatnak majd pályafutásuk során.

A korábbi években számos mérnök-informatikus, mechatronikai- és villamosmérnök hallgató nyerte már el a Siemens Mobility ösztöndíját és töltött egy, illetve két félévet a KIT-en. Magasszintű nyelvtudással és szakmai ismeretekkel gazdagodtak és a vállalat támogatása lehetővé tette számukra, hogy a tanulmányaikra koncentrálhassanak.

Az ösztöndíjprogramban vett részt Hortobágyi Balázs is, aki 2023 januárja óta már munkavállalóként erősíti a vállalat K+F csapatát. Balázs az ösztöndíjas időszakát így összegezte: Egyrészt a kint tartózkodásom alatt ösztöndíjban részesültem, ami természetesen nagy segítséget nyújtott, másrészt a vállalatnál tölthettem a kötelező szakmai gyakorlatomat is, illetve az önálló laboratórium tárgyat is itt végeztem. Úgy gondolom, hogy nagy mértékben hozzájárult a szakmai fejlődésemhez, és a tanulmányaimra nézve is pozitív hatással volt a Siemens Mobility ösztöndíja és az itt töltött gyakornoki időszakom is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek