Folytatódik a GYSEV Cargo konténertermináljának fejlesztése

iho   ·   2014.01.15. 13:02

A beruházás részeként megvalósul egy új, 41 tonna teherbírású bakdaru beszerzése és telepítése, a kapcsolódó infrastrukturális fejlesztésekkel együtt: a darupálya statikai megerősítését és felépítményének cseréjét, valamint a bakdaru villamosenergia-ellátásának kiépítését.

Az Intermodális Logisztikai Szolgáltató Központ kapacitásainak további növelése érdekében három acélszerkezetű fedett-nyitott fatároló létesítését is tervezi a cég.

(fotó: GYSEV)

A további projektelemek egyrészt a GYSEV CARGO Zrt. üzemviteli szoftverének fejlesztésére, másrészt a meglévő konténerkövető rendszer továbbfejlesztésére irányulnak. A fejlesztéseknek köszönhetően várhatóan 15–20 új munkahely jön létre, emellett lehetővé teszik az árbevétel növelését, és a versenyképes logisztikai szolgálatok biztosítását. A beruházás teljes költsége csaknem 1,3 milliárd forint. A munkálatok 2013-ban már megkezdődtek, a terminál bővítését várhatóan ez év végén fejezik be.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek