Folytatódik a villamospótlás Debrecenben

Ács Attila   ·   2011.08.30. 15:30
villamospotlas_fooldal

Nem lehet nem észrevenni, hogy épül a város második villamosvonala, hiszen a munkálatokat sok helyen dugók, terelések, forgalomkorlátozások kísérik. A villamosok augusztus 20-án mentek körbe utoljára a vonalon, utána három napig teljes villamospótlás következett, jelenleg pedig két részre szakadt a viszonylat: a Nagyállomás és a Pláza között továbbra is buszok, a Pláza és az Egyetem között pedig újból villamosok közlekednek. Az elmúlt egy hét tapasztalatai alapján azt lehet mondani, hogy a DKV tisztességesen felkészült a feladatra, a pótlás legalábbis mindenképpen magasabb színvonalú, mint a korábbi években, kisebb hibák, hiányosságok azonban továbbra is akadnak. Mint korábban megírtuk, több újdonsággal is találkozhattunk, az alábbi galériában mutatjuk be, hogy mik is ezek:

Most fordult elő tehát először, hogy menetrend szerinti buszokat engedtek a főtérre: augusztus 21. és 23. között (a teljes villamospótlás idején) mindkét irányba itt közlekedtek, 24. óta viszont csak a Pláza felé használják a síneket, vissza a <a href=http://www.dkv.hu/menetrendkepek/31.gif target=_blank>31</a>-es vonalán jönnek<br>A képre kattintva galéria nyílik meg!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Nem tudja, mennyiért veheti igénybe a közösségi közlekedést március 1-jétől? Akkor irány az ujtarifa.hu!

iho/vasút   ·   2024.02.21. 13:00

Tájékoztató weboldalt indított a MÁV–Volán csoport a március 1-jével induló új tarifarendszerről, melyen többek között az új bérletekről és kedvezményekről, a 24 órás napijegyekről, valamint a fővárosi agglomerációt érintő közlekedési változásokról lehet informálódni.