Folytatódik a Volánbusz járműfiatalítási programja

MTI/iho   ·   2021.04.26. 18:20
00_volanbusz_fiatalit

Új közbeszerzési eljárásokat indítanak.

A társaság járműflottájának egy részét biztosító Volán Buszpark Kft. két eljárást jelentetett meg. A flottakezelő cég 50+5 elővárosi jellegű, illetve 29+3 klasszikus, távolsági helyközi forgalmat kiszolgáló autóbuszra várja a pályázatokat.

A kiírás megszabja a férő- és ülőhelyek, a poggyásztér, a károsanyag-kibocsátás feltételeit, a járműveket legalább az Euro 6-os előírásoknak megfelelő dízelmotorral kell felszerelni. Az elektronikus utastájékoztatási és kamerarendszer alapkövetelmény. A légkondicionálós, környezetkímélő buszok várhatóan 2021 végén állhatnak forgalomba.

A Volánbusz jármű-fiatalítási programjának köszönhetően 2018 ősze és 2020 decembere között 866 új, és újszerű autóbusz állt forgalomba a vállalatnál és jogelőd társaságoknál. A MÁV-Volán-csoport idén összesen 827 helyközi autóbusz beszerzését tervezi.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek