Folytatódik Az én megállóm!-program

iho   ·   2015.09.22. 21:15
00kicsi

A DERKE kezdeményezésére, a KÖSZ-program (Iskolai Közösségi Szolgálat) részeként a deberceni Dorottya utca buszvárója újult meg. Az utasváró oldalfaláról eltávolították a leváló régi festékdarabokat, kisebb rozsdafoltokat, majd átfestették a váró oldalfalát kívülről és belülről. A feladat megvalósításában három iskola diákjai vettek részt: Debreceni Szakképző Centrum Könnyűipari Szakképző Iskola és Speciális Szakiskola, Debreceni Szakképző Centrum Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola, Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola.

A Dorottya utcai megálló a munka megkezdése előtt: komoly kihívás!<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a képek forrása: DERKE)

Az én megállóm!-program célja, hogy felhívják a figyelmet a közösségi közlekedés fontosságára, ami így az Autómentes Napon kiemelten fontos szerepet kap. További cél, hogy a fiatalok munkájukkal és példamutatásukkal jobban maguknak érezzék és jobban megbecsüljék majd a közterületen elhelyezett eszközöket, látva azt, hogy egy utasváró átfestése is komplex feladatok sokasága.

A program a debreceni önkormányzat és az Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek