Fónagy: német színvonal Budapest és Esztergom között

MTI/iho   ·   2015.08.04. 11:18

Fónagy János államtitkár közölte a 2020-ig tartó uniós költségvetési időszakban a vasút fejlesztésére 1000 milliárd forint jut. A kiemelt projektek a következő szakaszok lesznek: Budapest–Miskolc, Püspökladány–Debrecen, a dél-balatoni vonal Szántód-Köröshegy és Balatonszentgyörgy közötti szakasza, Kelenföld–Százhalombatta–Pusztaszabolcs, Szeged–Hódmezővásárhely–Gyula, illetve a déli összekötő vasúti híd felújítása.

Az M1-en arról faggatták az államtitkárt, hogy a magyar vasút mikor éri el a német vasút színvonalát, Fónagy János elmondta, hogy az augusztus 20-án újranyíló Budapest–Esztergom vonal már német színvonalú lesz. Hozzátette, Németországban 35–40 éve jöttek rá arra, a közút nem pótolja a vasutat, mivel sok utast és nagy tömegű árut vasúton célszerű szállítani.

Az államtitkár kifejtette még, hogy a MÁV adóssága 2010-ben 300 milliárd forint volt, ez az idei év végére 70 milliárdra csökken.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek