Forgalmival ingyenes a buszozás Pécsen

iho/közút   ·   2011.11.18. 08:19
Valószínűleg senkinek sem okozott meglepetést, hogy a pécsi városháza lépésekre kényszerült a szmoghelyzet miatt – elég csak kinéznünk az ablakon, hogy magunk is lássuk, aggasztó a helyzet. A járműkorlátozások azonban egyelőre elmaradtak: a városvezetés még csak a szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelte el, mivel Pécs területén három egyidejű mérés adatai is meghaladták a tájékoztatási küszöbértéket.

A helyzet javítása érdekében azt kérik a lakosoktól, hogy aki teheti, a gépjárművét ne használja, s inkább a tömegközlekedést részesítse előnyben. (Bár több híradásban az hangzott el, hogy forgalomkorlátozás is életbe lépett, ez egyelőre csak kérés, nem tiltás.) Ennek érdekében a gépjárművel rendelkező pécsi polgárok a forgalmi engedély felmutatásával pénteken ingyen vehetik igénybe a PK Zrt. járatait.

Emellett az intézkedés visszavonásáig a város területén tilos a nyílt téri égetés. A városháza ezen felül azt javasolja, hogy a szív- és érrendszeri, valamint a légzőszervi betegséggel küzdő polgárok, valamint a kisgyermekek kerüljék a szabadtéren hosszabb ideig történő tartózkodást – amennyiben ez nem megoldható, szájmaszk alkalmazását javasolják.

Az előrejelzések szerint a következő időszakban nagyon rossz lesz a levegő minősége, súlyos légszennyezettségre kell felkészülni az időjárás miatt Pécsett.

Kapcsolódó hírek