Forgalomterelés mellett bővítik az M2-est

iho/közút   ·   2018.04.06. 12:28

Építési és felújítási munkák miatt április 9-től forgalomterelésre kell számítani az M2 gyorsforgalmi úton Dunakeszi és Fót térségében. A munkálatok idejére, várhatóan 2018. szeptemberig, Budapest és Vác irányába is egy-egy forgalmi sáv lesz biztosítva a közlekedők számára. Megkezdődik a gyorsforgalmi út meglévő bal pályájának átépítése, ezért a 17-es és a 22-es kilométerszelvények között, közel négy és fél kilométeren a jobb pályára terelve, kétszer egy sávos forgalmi rendben, csökkentett, hatvan kilométer per órás sebességgel haladhatnak majd az autósok. A le- és felhajtás lehetősége a Dunakeszi-Fót csomópontban biztosított lesz.

A munkálatok az ideiglenes forgalomterelés kiépítésével kezdődnek meg, melynek várható időtartama két hét. Ezen a szakaszon az M2 feletti hidak felújítása már zajlik. Az áprilistól szeptemberig tartó időszakban a bal pályán új leállósávot építenek, a meglévő Mogyoródi-patak feletti híd felújításra és szélesítésre kerül, az elválasztósáv átépül, illetve a burkolat felújítását és megerősítését végzi a kivitelező a vízépítési és forgalomtechnikai munkákkal kiegészítve. A beruházásnak köszönhetően 2019 őszétől kétszer két sávon, száztíz kilométer per órás sebességgel haladhatnak majd a közlekedők a teljes Budapest-Vác szakaszon.

A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) megbízásából, uniós és hazai forrás felhasználásával a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában valósul meg. A kivitelezést a Strabag Építő Kft. és Strabag AG konzorciuma végzi.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek