Friss retrofényben a legismertebb Gorilla

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.09.14. 08:45
kiskep

Azt hiszem, nem kell bemutatni a 004-es Gorillát, a ZSSK 350-es mozdonysorozatának talán legismertebb tagját. A cseh és szlovák vasútbarátoknak csak Hugó, s így máris tudják, melyik mozdonyról van szó. Ismert és közkedvelt vasparipa, amely részben annak is köszönhető, hogy mindig érdekes, általában történelmi színekben pompázik. Nincs ez másképp most sem.

A fényviszonyok az időjárás miatt nagyon rosszak voltak, ennek ellenére jól áll Hugónak a sárga csíkos retrokabát<br>(fotó: railpage.net)

Az utóbbi években a szlovák személyszállító vasúttársaságnál felütötte a fejét a Blonski-kór, amely a vasúti járművek uniformizálását jelenti, azaz hogy minden kocsi és mozdony egyforma (piros–fehér–szürke) fényezést kap. Szerencsére néhány mozdony ez elől megmagyarázhatatlan okokból megmenekül. S valljuk be, színt visz a vasút világába egy-egy ilyen gyöngyszem. A kötelező próbákat követően Hugó nemsokára munkába áll, s a Keletiben is fotózható lesz. 

A 350 004-es Hugó legfrissebb retrofényezéséről a railpage.net oldalon találnak több fotót.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek