Füst buktatta le a kábeltolvajt

iho/vasút   ·   2012.02.04. 10:53

A tettes még kedd este lopott el összesen több mint egy kilométernyi alumínium-, illetve rézvezetéket Poroszló és Tiszafüred vasútállomások között. Az ellopott fémért tizennégyezer forintot kapott volna, az okozott kár azonban ennél jóval több. Ráadásul tettével a vasúti közlekedés biztonságát is veszélyeztette az elkövető.

A lopás bejelentését követően a füzesabonyi rendőrök arra figyeltek fel, hogy az állomással szemben lévő utcában, az egyik ház udvarán lángok csaptak fel, és csípős, sűrű fekete füst szállt fel. A háznál az intézkedő rendőrök a lángok között megtalálták az ellopott vezetékeket, melyek egy részéről már le volt égetve a műanyag szigetelés, ez okozta az erős füstöt. Mivel a férfi ellen több rendbeli betöréses lopás gyanúja miatt nyomozás folyik, a rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását, írja a heol.hu.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Nem tudja, mennyiért veheti igénybe a közösségi közlekedést március 1-jétől? Akkor irány az ujtarifa.hu!

iho/vasút   ·   2024.02.21. 13:00

Tájékoztató weboldalt indított a MÁV–Volán csoport a március 1-jével induló új tarifarendszerről, melyen többek között az új bérletekről és kedvezményekről, a 24 órás napijegyekről, valamint a fővárosi agglomerációt érintő közlekedési változásokról lehet informálódni.