Gabonavonatot vitt a CER Bajáról

Vörös Attila   ·   2021.06.07. 18:00
19784_E3VA3870_21063_

Dombóváron át Gyékényes volt a cél, így a mesés 50-es vonalon is átrobogtak a gabonás kocsik. Sőt!

A múlt hét végén ritkán látott mozdony érkezett Bajára: a CER 753 610-es remot Búvárja tűnt fel szerda délután a dunaföldvári bevetést követően. A feladat: Baja külső állomáson megrakott gabonás kocsik Dombóvárra továbbítása. Törpilla terhelésébe a munka úgy fért bele, hogy egyszerre csak a rakott tehervonat felét vihette el a combos emelkedőkben gazdag Bátaszék–Dombóvár vonalon.

A már csak rakodóként működő Baja külsőről cammog Baja állomásra a tehervonat 2. fele a 610-es Törpillával. A mellette látható vágány a 154-es vonal Kiskunhalas felé (képek: Vörös Attila)

A gabonavonat első felével szerdán Bátaszékig jutott, majd csütörtök reggel folytatta útját Dombóvárra. Aznap még visszatért Bajára gépmenetben és kihúzta a rakott kocsik maradékát is a vasútállomásra, majd szintén gépmenetben Kiskunhalasra távozott. Erre azért volt szükség, mert elhozott onnan egy villanygépet (az 523-as Traxxot), rá a Dombóvár–Gyékényes szakaszon számítottak a későbbiekben.

A Búvár plusz Traxx plusz 14 vagonos menet péntek délelőtt indult útnak Bajáról. Dél körül egyesült a tehervonat két fele Dombóváron, majd a Traxxszal elvitték őket a gyékényesi határállomásra.

Mórágynál robog a tehervonat, a Traxx is ott figyel a Búvár mögött

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek