GE: még ezer munkahely, ha miénk az Alstom

MTI/iho   ·   2014.05.28. 18:52

Jeffrey Immelt, a GE vezére Párizsban tárgyalt François Hollande francia államfővel. A találkozón az amerikai holding vezetője elmondta: ezer új állást létesítenek az ipari szektorban Franciaországban, ha az ő ajánlatukat fogadják el.

A GE április végén kiszivárgott hírek szerint 16,9 milliárd dollárért (3 ezer 750 milliárd forint) átvenné az Alstom energiaipari üzletágát. A korábbinál „részletesebb, feljavított, erősebb” a GE új ajánlata, ugyanakkor maradt még tennivaló – fogalmazott közleményében a francia elnöki hivatal. Párizs korábban jelezte, elégedetlen a GE ajánlatával.

Az ügyletért folytatott versenyfutásban a német Siemens a GE vetélytársa. A müncheni konszern ajánlatában állítólag lényegében a teljes közlekedési ágazatát átengedné az Alstomnak az energetikáért cserébe, többek között a gyorsvasúti és a metrószerelvények gyártását is.

A németek jelenleg az Alstom üzleti könyveit tanulmányozzák, június 16-áig hivatalos ajánlatot tesznek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek