Gerincre vágták Barbit

Vörös Attila   ·   2018.06.14. 18:45
80metro

A szemünk előtt változik kiskanállá egy már-már kultikus jármű. Nemrég még vele zötykölődtünk a kettes metróvonalon, hű útitárs volt, de sokan a kohóba kívánták már ezelőtt húsz évvel is. Ha így vesszük, akkor közben megvolt a különlegesen aktív nosztalgiaüzem is (lásd még: HÉV-ek az elmúlt és a következő évtizedben), és kicsit szomorúan, de elengedhetjük a klasszikus orosz metrók, közülük is most a Barbik kezét.

Az első adag, lángvágó általi halálra ítélt EvA metrót múlt héten szállították át Kelenföldről, a 4-es metró telepéről a Kőbánya felső vasútállomás mellett működő Fe-Ferrum – magunk közt csak Fefe – hulladékfeldolgozó telepére. Öt Barbiról van tehát szó, most ezeket emésztik el a Fefénél. A művelet nem tart örökké, kell a hely a további szerelvényeknek: még két ötkocsis vonatot tárolnak Kelenföldön, azok szintén Kőbányán végzik majd be a pályafutásukat.

Nézzék meg galériánkat a belezés alatt álló metrókról! (képek: Vörös Attila)

A metróbarátok elől gondosan őrzött vastelepen álló metrókocsikat sikerült valami graffitis huligánnak megtalálnia, de mi ez a hullagyalázás ahhoz a belezéshez képest, ami a képeinken is látható! Az első megkezdett kocsi szekrényét leborították a gazba, napok óta így zuhog bele az eső. Reméljük remek kanál, pompás bili lesz egyszer majd belőle!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek