Gőzös futópróba extrával

Vörös Attila   ·   2019.04.12. 20:20
680mende

A hétvégén szombaton és vasárnap is útra kel a 424 247-es gőzös a Vasúttörténeti Parkból: különvonatával mindkét nap előbb a 70-es vonalon Vácra megy, majd onnan a 71-esen Veresegyházon át vissza. Információink szerint ez a program még gyakran meg fog ismétlődni, így a Nosztalgiának egy megbízható gőzösre van szüksége. Az elmúlt időszakban a 424 247-es Istvántelken volt, a hétvégi munkára való felkészítésnek pedig része volt egy futópróba is. Erre szerdán éjszaka kívántak sort keríteni egy kis csavarral: ha már úgyis elmegy Szolnokra és vissza a gép, a hazaútján hozza el a Nosztalgia Szolnokon levő négy Eas-kocsiját is.

Elgőzölte a meglepetést (fotó: Vörös Attila)

A menet végül elég sokat késett, így a 120a vonalon reggel már világosban közlekedett. A szerencsések a reggeli csúcsban megcsodálhatták a 424-est ritka szerelvényével – teherkocsikat leginkább filmforgatások során húznak a 424-essel. A gőzös a teherkocsikat Rákosig vitte, innen már magában tért vissza a Füstibe.

Szerencsére sokkal jobb képet is kaptunk, Póti Szilvia Mendén találkozott a különleges menettel

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek