Gyártásra kész az Amarok Canyon

B. Cs.   ·   2012.10.05. 17:30
ck

Míg a koncepció a vadvízi kajakozáshoz kapcsolódott, addig a végleges változat inkább egy különleges, luxus teherautó. Hasonló, amint amit a Ford kínál Ranger Wildtrak néven.

Volkswagen Amarok Canyon (fotók: VW) <br>A képre kattintva galéria nyílik.</br>

Az Amarok Canyon koncepció speciális használatra készült speciális rakodótérrel, magasított felépítménnyel, különleges felszereltséggel. A tanulmányautót fedélzeti reflektorai, különleges színe, visszahúzható küszöbléce és a speciális sporteszközök szállítására kialakított felépítménye teszik egyedivé.

A sorozatgyártású változat megkapta a tanulmányautó látványos színvilágát, a normál Amarokhoz képest pedig gazdagabb az alapfelszereltsége és még bőségesebb a választható extrák listája. Felárért tetőrudat és erre szerelt távfényeket is kaphatunk a négyajtós pickup tetejére, de aláfutásgátlót, az alapszíntől eltérő fényezésű kerékív-peremeket, egyedi platóborítást, küszöbvédő csöveket, sötétített hátsó lámpatesteket, 18 hüvelykes könnyűfém felniket is választhatunk.

Az Amarok Canyont jövő tavasztól lehet majd megvásárolni, az összes elérhető dízelmotorral, valamint állandó és választható összkerékhajtással, hátsó tengelyén sperrdifivel. A Győrben készülő, speciálisan az Amarokhoz kifejlesztett kétliteres benzines turbómotorral ez a változat sem kapható hazánkban.

Kapcsolódó hírek