Gyűjtés a levegőben afrikai gyerekeknek

iho   ·   2014.12.02. 18:29

Az ebola vírussal sújtott nyugat-afrikai régióban élők megsegítésére újra fedélzeti gyűjtést indít az easyJet és az Unicef. A vírus által érintett országokban becslések szerint legalább 7000 gyermek veszített el valamelyik szülőjét, vagy árvult el teljesen, az adományok az ő helyzetük javítását segítik.

Az újra elindult kezdeményezés, az easyJet és az Unicef közös ’Change for Good’ elnevezésű kampánya keretein belül december 8-ig várják utasok adományait a légitársaság ezalatt felszálló közel 13000 járatán. Az adományok minden egyes centje eljut a rászorulókhoz, a beérkezett összegből többek között ételt, szappant, kórházi ágyakat és kesztyűket vásárol az Unicef. Jelenleg körülbelül 15000 ebola fertőzött van, eddig közel 5500 haltak meg a fertőzés következtében.

Carolyn McCall, az easyJet elnöke elmondta: „Az Uniceffel kötött hosszú távú együttműködésünknek köszönhető a fedélzeti gyűjtés lehetősége. Az easyJetnél mindenki tudatában van az ebola jelentette fenyegetés mértékének, ezért teljes mellszélességgel álltunk a program mellé. Bízunk abban, hogy támogatásunkkal és utasaink nagylelkűségével hozzájárulhatunk a vírus megfékezéséhez.”

Kapcsolódó hírek