Ha mindent magunk intézhetünk, akkor vagyunk a legboldogabb légiutasok

MTI/iho   ·   2017.11.26. 13:45
reptertranzit0

A montreáli székhelyű, kétszáz légitársaságot tömörítő kereskedelmi szervezet 11 ezer légiutas megkérdezésével végzett felmérést, ennek eredményei azt mutatják, hogy az utasok nyolcvan százaléka elégedett az internetes jegyfoglalással, illetve utasfelvételi eljárással, és tavalyhoz képest javult az utasbiztonsági ellenőrzés, a fedélzeti szolgáltatások és a feladott poggyász átvételének megítélése. A legkevésbé az utasok a határ- és útlevél-ellenőrzéssel, valamint a repülőgépek fedélzeti szórakoztató rendszereivel (20-20 százalék) vannak megelégedve.

Az elmúlt 12 hónapban a megkérdezettek 74 százaléka használt okostelefonon lévő elektronikus beszállókártyát, 64 százalékuk biometrikus útlevelet használt azonosításhoz és az utasok fele kedveli és használja a csomagfeladó automatákat, és arányuk három százalékkal nőtt tavalyhoz képest.

Az utasok 72 százaléka preferálja az önbeléptető kapukat a beszállításnál, és 33 százalékuk biometrikus azonosítással váltaná ki a beszállókártyát, és egyre többen szeretnének sms helyett e-mailben és okostelefonos alkalmazásokon keresztül (28 százalék) információkat kapni a járattal kapcsolatban.

Egyre többen vannak azok, akik a repülőgép saját rendszerei helyett a saját eszközeiken szeretnének digitális tartalmat elérni(42 százalék), és a fedélzeti wi-fi is egyre népszerűbb, amelyet a megkérdezettek 73 százaléka szörfölésre és üzenetküldésre használ.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek