Hajtóműtűz Atlantában

iho/repülés   ·   2018.04.19. 13:45
atlantai_hajtomutuz0

Oltás előtt (fotók: Twitter)

A vészhelyzet miatt nagy erőkkel készenlétben álló, így a megállított géphez villámgyorsan kiérkező tűzoltók habsugaraik segítségével hatékonyan és rövid idő alatt oltották el a szemmel láthatóan égő hajtóművet. Ennek köszönhetően az utasok és a személyzet közül senki nem sérült meg, s a repülőgépben keletkezet károkat is minimalizálták. A biztonságosan eloltott gépet levontatták a pályáról, majd az utasok az egyik kapu utashídján keresztül, rendben távozhattak a sérült gépből. Ennek köszönhetően a Hartsfield-Jackson nemzetközi repülőtér közlése szerint csak „minimális mértékű” fennakadást okozott az esemény.

Oltás után

Az érintett repülőgép egy Airbus A330-323-as, amelyet még 2004. március 23-án vett állományba a Northwest Airlines. A két Pratt and Whitney PW4168A hajtóművel felszerelt N806NW lajstromjelű, szélestörzsű gép a két légitársaság 2008. április 15-én bejelentett egybeolvadása után, 2009. február 28-án kapta meg a Delta színeit. A DL30-as járat helyi idő szerint 17.51-kor szállt fel, de a pilóták nem sokkal ezután, fél órán belül vészhelyzetet jelentettek, a jobb hajtómű meghibásodása miatt. A gép végül 18.34-kor szállt le.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek