Már megvásárolható a legújabb Ganz-könyv!

iho   ·   2015.12.01. 13:45
00kicsi

A könyv két szerzője már több évtizede kutatja a Ganz vasútijármű-gyártás csaknem másfél évszázados történetét. Ennek eredménye számos könyv, sok tanulmány, írás és előadás.

Közös munkájuk legújabb gyümölcse ez a könyv, amely a világhírű nagyüzem vasútijármű-gyártása első évtizedei nagyszerű eredményeit ismerteti. Igazi sikertörténet, ötven év alatt 75 ezer jármű, személy-, poggyász-, postakocsik, a legkülönbözőbb feladatokat ellátó teher- és tartánykocsik, termes- és szalonjárművek, királyi vonat, egyen- és váltakozóáramú villamos motorkocsik, mozdonyok, bányamozdonyok, közúti villamosok, belső égésű és gőzmotoros motorkocsik, vasúti hóekék, hajtányok, illetve hadiszállítású, postai célú és közúti járművek.

A mű számtalan jellegrajz, fénykép és táblázat segítségével, illetve hazai és külföldi levéltári kutatások alapján egy ma már letűnt világgal ismerteti meg az Olvasót. A Ganz révén a m. kir. Államvasutak és a magánvasutak a tizenkilencedik század utolsó évtizedére a vontatottjármű-importtól eltekinthetett, majd a nagyüzem és a többi hazai vasútijármű-gyár termékei egyre inkább keresett exporttermékké váltak.

A téma iránt mutatkozó jelentős külföldi érdeklődés miatt a könyv bevezetője, összefoglalója, az évtizedeket ismertető fejezetek összefoglalói, továbbá valamennyi ábraaláírás angol nyelvű is.

A könyv az Indóház szerkesztőségében és a MÁV Nosztalgia Kft. üzletében kapható.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek