Harc a bliccelők ellen

iho   ·   2013.11.18. 14:02

December végétől ötven, majd tavasztól újabb félszáz jegyvizsgálóval bővül a MÁV-Start állománya, huszonöt fedélzeti jegyellenőr már most elkezdte a munkát – áll a személyszállító társaság közleményében. Az újonnan létrehozott fedélzeti jegyellenőr munkaköre kicsit szűkebb a jegyvizsgálókénál: forgalmi tevékenységet (a vonat menesztése) nem látnak el, hatáskörük csak a menetjegyek érvényességének ellenőrzésére terjed ki. A fedélzeti jegyellenőr is közfeladatot ellátó személynek minősül jogilag, azaz megilleti őket a fokozott büntetőjogi védelem. Az új dolgozók elsősorban Budapest elővárosi vonalain teljesítenek majd szolgálatot.

A MÁV-Start emellett fokozatosan bővíti jegyértékesítési rendszerét, 2013-ban negyvenhét új jegykiadó automatát telepítettek a cegléd–szolnoki és az újszász–szolnoki vasútvonal állomásaira és megállóhelyeire. Emellett továbbra is várható Budapest fejpályaudvarain a peronkapuk átmeneti üzembe helyezése is.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek