Hármas fokozatú téli felkészültség az utakon

iho   ·   2017.11.29. 07:36

Jelentős mennyiségű hó várható az ország több megyéjében szerdától vasárnapig, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerda reggeltől az ország szinte teljes területén hármas téli készültségi fokozatot rendel el.

A társaság kilencvenhárom mérnökségén és tizenkilenc megyei igazgatóságán léptetik életbe a négyfokozatú skála hármas fokozatát. Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzései szerint szerdától az Északi-középhegységben és a Dunántúl északi megyéiben havazás várható, csütörtöktől pedig az ország nagy részén télies lehet az időjárás. Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Somogy, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében, továbbá a fővárosban, a hegyvidéki területeken, így a Bakonyban, a Pilisben, a Mátrában és a Bükkben a hét második felében jelentős mennyiségű friss hó hullhat.

Preventív jelleggel elsősorban a gyorsforgalmi úthálózaton, a főutakon, a forgalmas mellékutakon, emelkedőkön, ívekben, hidakon síkosságmentesítést végeznek. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a mintegy harminckétezer kilométeres országos közúthálózaton a következő napokban 24 órás szolgálatban lesz és végzi a hóeltakarítási munkákat.

Arra kérik a közlekedőket, hogy óvatosan vezessenek, és utazás előtt tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. A nyári gumikat cseréljék le téli közlekedésre alkalmas abroncsokra azok is, akik még nem tették meg. Továbbá vezessenek az út- és látási viszonyoknak megfelelően – hívta fel a figyelmet a társaság. Egyúttal jelezte: készüljenek lassabb haladásra vagy rendkívüli helyzetekre.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. téli munkavégzésével kapcsolatos, és egyéb általános információi a társaság weboldalán hozzáférhetőek.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek