Három jelentkező a román teherszállításra

MTI   ·   2013.05.09. 10:11

A jelentkezők között van Észak-Amerika egyik legnagyobb vasúti szállító cége, az Omnitrax, Románia legtekintélyesebb magánvasútja, a Grup Feroviar Roman (GFR), valamint a szintén román Transferoviar és az osztrák Donau-Finanz GmbH&Co befektetési alap alkotta konzorcium. Korábban a román hatóságok tíz érdeklődőről számoltak be.

A benyújtott iratok ellenőrzése május 27-ig tart, utána külön-külön tárgyalnak az érdeklődőkkel. Ezt egy második fordulós licit követi, a legkésőbb június 19-ig tett árajánlat alapján másnap, 20-án hirdetnek győztest.

Portálunk megkérdezte Gonda Attilát, az AWT Rail HU vezérigazgatóját, aki elmondta: a megszabott időt kevésnek találták a Marfă teljes átvilágítására, és a potenciális romániai társcéggel folytatott tárgyalások sem vezettek eredményre, így visszaléptek a pályázattól.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Projektvégi pont a hegyesi oldalban, holmi zavartatással

T. Hámori Ferenc   ·   2023.12.10. 14:35

Ma hajnalban – némi kivétellel – ismét mennyiségi korlátozás nélkül elindultak a vonatok hazánk egyik legfontosabb, 1-es számú Budapest–Hegyeshalom–Rajka vasúti fővonalán. Megnéztük, milyen három hónap elteltével ismét vonatozni az ÉKM szerelemprojekt Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán. Vörös Attila képriportja.